LA COLLA

Qui som?
Els Brivalls de Cornudella som la colla castellera del Priorat. Fou refundada el 22 de desembre de 2012, i acceptada dos mesos més tard com a colla en formació, per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya el 18 de febrer de 2013 i com a colla de ple dret el 12 de febrer del 2014.

La segona etapa dels Brivalls de Cornudella la podem situar en el 2012. Els Amics dels Brivalls van organitzar un seguit d’actes per commemorar el trentè aniversari de la millor actuació dels Brivalls, l’1 de novembre de 1982, en que van aconseguir carregar el 3de7.

Així doncs, trenta anys després, l’1 de novembre de 2012 el poble de Cornudella ho va recordar descarregant dos pilars de 4, un pilar de 3 caminat i un seguit de pilars de 3 simultanis.

Després de l’èxit de l’homenatge, gràcies a l’empenta i l’entusiasme de la gent, un grup d’habitans del poble i la comarca van decidir tirar aquest projecte endavant, i vint-i-vuit anys després de la dissolució de la colla, refundar-la i tornar a ser l’única Colla Castellera del Priorat. També vam comptar amb l’ajuda de les nostres colles padrines: la Colla Jove Xiquets de Tarragona i Xiquets de Reus.

El 10 d’agost del 2013 a la Figuera ens vam guanyar la camisa, descarregant el 4de6 el 3de6 i el pilar de 5. I vam decidir conservar el mateix color de camisa que els antics Brivalls, el blau brivall.

Som una colla petita, formada per aproximadament uns 90 castellers, i en total uns 180 socis.
Molts castellers es desplacen cada setmana fins a Cornudella per tal de poder assistir als assajos, des de Barcelona, Poboleda, Falset, Cabacés, Gratallops, la Vilella Alta, Siurana, Albarca, Pradell de la Teixeta, Reus, la Selva del Camp i Tarragona.

Fins avui, hem assolit el 4d6, 4d6a, 3d6, 3d6a, el 2d6, el 4d7, el desitjat 3d7 i el pilar de 5.
Tot i assolir el nostre gran objectiu que era el 3d7, la colla aspira a continuar creixent tant en socis com en castellers, i per això és necessari el suport de la comarca i de les rodalies, per consolidar els castellers de 7, i  convertir-nos en una gran colla.

On som?

Els Brivalls de Cornudella som la colla de la comarca del Priorat. Cornudella de Montsant, el nostre principal punt, és un petit gran poble d’uns 1000 habitants, que es troba al nord-est de la comarca envoltat de la serra del Montsant, mateixa serra que també embolcalla altres pobles, com és el cas de Poboleda. Aquests municipis, a més, es troben envoltats d’unes terres vinícoles privilegiades, fet que afavoreix la presència de dues denominacions d’origen ben reconegudes, la DOQ Priorat i la DO Montsant. Som en terres de vins.

Alhora, Cornudella de Montsant gaudeix de la proximitat del pantà de Siurana, un embassament que permet la realització de diverses i divertides activitats. També podem trobar el poble de Siurana, considerat un dels més bonics de Catalunya, amb unes vistes espectaculars.

Cornudella és el punt d’unió d’aquells prioratins amb ganes de fer castells. D’aquells prioratins que estimen la cultura catalana, i que cada divendres es reuneixen al Local Íntim amb la il·lusió de veure com tot un seguit de pobles fan pinya junts per assolir els seus reptes.